Perex

Čas na nový reštart, či zmenu…

Prináša ti radosť to, čo práve robíš?

Patríte k tým, ktorí sa často zamýšľajú nad tým, prečo má váš deň „len 24 hodín? Že by ste prijali deň minimálne s dvojnásobkom, aby ste mohli všetko stíhať?

Je zaujímavé, koľko ľudí napĺňa svoje dni veľkým množstvom aktivít, potom nič nestíhajú, následne sa na to všetko sťažujú, ledva prepletajú nohami a nakoniec fungujú na pokraji vyhorenia…

Zamysleli ste sa niekedy, aká je vlastne kvalita nášho života? Myslím, že v tomto čase/píše sa rok 2017/ sa máme skvele. A zvlášť v našom hmotnom ponímaní života,/ domy, autá, technológie, luxus, prepych/ a samozrejme ruka v ruke s tým všetkým ide túžba mať stále viac resp. o trochu viac, ako má náš sused, či kolega v práci:)

Zoberme si len bežný pracovný deň: Práca, projekty, kariéra, schopnosť ukázať sa v čo najlepšom svetle pred šéfom, majiteľmi, či akcionármi. Nasledujú rodičovské povinnosti, škola, krúžky, šport, hudobná, tanečná. Aby sme aj mi odbúrali stres, tak v tom lepšom prípade joga, beh, tenis, futbal, volejbal, v horšom posedenie v kaviarni, pivárni, na tradičných oslavách a večer, či v noci sa vraciame domov unavení, uťahaní, doslova ako „zbití psi“, či s konštatovaním, že „aj na koňa je to veľa“!

Kedy ste si naposledy v rodinnom kruhu spolu s deťmi, či priateľmi zaspomínali na zážitky z prázdnin, kedy ste deťom porozprávali o vašich čarovných Vianociach, o vašich detských snoch či pobyte u babky na dedine? Ani si to neuvedomujeme, ale nejak nám ten „spoločný rodinný čas“ akoby pomaly vymieral. A treba dodať, že určite ho nenahradí ani spoločné sledovanie televízie, filmov, fariem, či športových prenosov 🙂 A keď na to príde, stále máme po ruke alibistickú výhovorku: „žijeme rýchlu dobu a my nie sme výnimka“!

Pred pár rokmi, keď som sa posťažoval na nedostatok času a preťaženosť jednej dáme, tá mi s gráciou zrelej a múdrej ženy kontrovala otázkami. Tu sú: ** Sleduješ svoje skutočné túžby? Venuješ pozornosť tomu, ako sa práve cítiš? Prináša ti radosť to, čo práve robíš? Robíš často počas dňa veci len automaticky a cítiš sa ako robot? Aké máš ešte nenaplnené detské sny? Kedy si naposledy poriadne relaxoval, meditoval, rozjímal? Kedy ste mali vo vašej rodine hlbšie rozhovory o živote vás a vašich detí? Ako dokonale poznáš členov svojej rodiny, ich túžby, sny a pocity? Vieš povedať slovko NIE okoliu, ak si chceš nájsť čas pre seba? Čo by si chcel teraz robiť aby si bol šťastný a naplnený?**

Po týchto otázkach a ich rýchlom vnútornom zodpovedaní, som zneistel. Môj manažérsky „sebapohľad“, že som rodinný typ a dosť času venujem rodine aj sebe, dostal vážne trhliny:)

S odstupom času konštatujem, že to bol spúšťač k ZMENE a vlastnej transformácii. Cítil som, že je správny čas prestať robiť veci z povinnosti a začať robiť rozumnejšie rozhodnutia smerom k sebe, k rodine a svojmu času.

Preto aj vám vrele odporúčam, aby ste si našli každý deň chvíľku, počas ktorej budete premýšľať o vašom živote a o tom, aké zmeny potrebujete spraviť, aby sa váš život posunul tým správnym smerom. Je treba byť odvážny, ísť do hĺbky svojej Duše, rozsvietiť a vytiahnuť nefunkčné vzorce správania, staré kódy presvedčenia, nezdravé postoje a zapáchajúce myšlienky. Je to niečo podobné, ako raz za čas si spraviť prievan a poriadok v šatníku.

Mnohí sa ma pýtajú, ako majú zmeniť svoj život, pýtajú si rôzne zaručené recepty na rodinné šťastie, finančnú hojnosť, či skvelú pracovnú alebo športovú kariéru. S mnohými mám dlhé rozhovory a snažím sa im vysvetliť, že každý máme svoju vlastnú CESTU, na ktorej sa stretávame s mnohými prekážkami. Ale tie nám do cesty neprichádzajú preto, aby nás odrádzali, či zneisťovali. Práve naopak, sú to výzvy a skúsenosti, ktoré keď pochopíme, stanú sa majákmi na ceste za našimi cieľmi.

Všetky odpovede a správne rozhodnutia nosíme v sebe. Môžme sa inšpirovať príbehmi iných ľuďí, športovcov, umelcov, ale nezabúdajme, že svoj život, si musíme prežiť sami.

A preto by som vám chcel ponúknuť miesto, ktoré je priam predurčené na osobné sebapoznanie, transformáciu, či posun živote. Táto ponuka je pre tých, ktorí cítia, že potrebujú spraviť vo svojom živote zmenu resp. prehodnotiť svoje životné postoje, či hodnoty. Slnečná Usadlosť v lone čarokrásnej prírody je miesto, ktoré vás môže inšpirovať , reštartovať alebo naštartovať k vlastnému sebapoznaniu.

Neponúkam žiadne prednáškové, či mentoringové formy seminárov, skôr je to zážitková forma, kde hlavnú úlohu hrá preciťovanie a posúvane svojich hraníc. Určite nebudem ani vašim mentorom, či učiteľom. Podám pomocnú ruku tým, ktorí sa chcú na chvíľku zastaviť, precítiť prítomný okamih, odpočinúť si a nabrať nový vietor do plachiet.

K tomu aby ste uvideli seba v inom svetle, aby ste uvideli svoj neobjavený potenciál, kvôli zmätku, či chaosu, ktorý panuje okolo vás, je potrebná zmena prostredia. Bude vaším novým zrkadlom a precitnutím. Táto ponuka pobytu na Slnečnej Usadlosti je pre jednotlivcov resp. malé skupiny max. do 7 ľudí.

Pokiaľ sa rozhodnete a sami si venujete pár dní v prírode, môžem vám byť sprievodcom, či partnerom pri rozhovoroch, uvedomeniu a novému poznaniu.

Ak vás moja ponuka oslovila, pokojne ma s vaším príbehom kontaktujte mailom, či telefonicky a dohodneme podrobnejšie detaily vášho pobytu 🙂

Miroslav Mackulín, kouč mackulin@westton.sk, 0915 914 943 https://www.youtube.com/watch?… https://www.youtube.com/watch?…

gallerygallerygallerygallerygallerygallerygallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: