Ladislav Ghillány

Ladislav Ghillány má 68 rokov je potomkom šľachtického rodu Ghillányovcov, starého šľachtického rodu pochádzajúceho z Fričoviec. Prežil svoje detstvo bez žiadnych väčších zdravotných problémov miloval šport tak ako ho miluje aj dodnes, za mlada hrával hokej no práve na ľade sa mu stalo vážne zranenie, kde po nešetrnom zákroku protihráča mal odrazenú časť panvy a bol odsúdený doživotne na paličku. S týmto stavom sa nechcel s tým zmieriť a začal sa hýbať dokonca začal behávať a vtedy zistil že čim viac pohybu tým menej bolesti a krívania!

Od 4 rokov sa venoval aj gymnastike to mu ostalo aj po vyliečení panvy a našiel si koníček, ktorým dodnes šokuje všetkých, dokonca je v ňom úplný majster a držiteľ Guinnessovho rekordu v behu na rukách. Dokáže prejsť neuveriteľné vzdialenosti a rôznorodé prekážky a to aj dnes vo veku 68 rokov! No jeho najväčšou láskou stále ostalo korčuľovanie, tento krát nie na ľade ale inline korčuľovanie a tu sa mu takisto podarilo dosiahnuť nevídané úspechy. Je víťazom mnohých súťaži na trasy dlhé 21km 42 km a jedným z najcennejších je preňho zdolanie 24 hodinového okruhu LeMans v roku 2007. Obliekal aj dres nemeckého inline klubu CST Kolín .

V tomto období sa nachádza v Košiciach kde sa pripravuje na novú sezónu, v ktorej chce opäť všetkých šokovať svojimi výkonmi . Aj napriek svojmu zrelému veku sa cíti skvele a je pripravený podávať TOP výkony a celý náš top tím verí, že bude kvalitne reprezentovať našu krajinu v tomto krásnom športe.

Víťaz Nestlé Lifeline Tour 2008 na 21km a 42km, Víťaz Hannover inline marathon na 21km, Víťaz inline marathon Kolín, 22. LeMans 24 hours 2007.

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: