Ivana Jalčová

Narodila som sa 25. októbra 1983. Basketbalu sa venujem od piateho ročníka základnej školy. Pôsobila som zatiaľ iba v Košiciach, v ženských tímoch Cassovia Košice (tri roky) a neskôr v súčasných Dobrých anjeloch (9 rokov).

Majsterkou Slovenska som sa stala osem krát. Od roku 1999 som tiež súčasťou reprezentácie. Začala som u kadetiek a postupne som pokračovala k ženám. Zúčastnila som sa Majstrovstiev Európy v mládežnických kategóriách a raz už aj za ženy. Veríme však, že sa nám to podarí aj v tomto roku.

Momentálne študujem na trénerstvo – bastketbal na Prešovskej univerzite. Popri športe sa venujem hlavne rodine, čítaniu a zvieratám, mám dvoch psov. Ale tiež veľmi rada šoférujem a relaxujem pri dobrom filme.

S mentálnym tréningom mám zatiaľ iba krátku skúsenosť, ale veľmi sa mi to pozdáva. A aj za ten krátky čas mám pocit, že mi to pomáha. Situácie, ktoré som predtým myslím riešila nevhodne, dnes riešim inak. A pomáha mi to v športe aj v živote. Snažím sa myslieť pozitívne, nezaoberať sa chybami a prešlými vecami. Beriem realitu takú, aká je. Pred očami mám suverénne správanie zahraničných hráčok z USA, s ktorými som sa počas kariéry stretla. Oni mali to „koučovanie“ v krvi, od narodenia, častokrát si ani zo stratenej lopty nerobili ťažkú hlavu. Dívali sa dopredu. Preto si myslím, že je dôležité, aby sa aj u nás s takouto výchovou začínalo od skorého veku.

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: