Milan Lalkovič

Narodil som sa 9. decembra 1992 v Košiciach. Aj keď som začínal v iných športoch, dnes je mojím živlom futbal. Som členom tímu Chelsea Londýn.

Už od útleho veku som sa prejavoval ako veľmi živé a pohyblivé dieťa, vďaka čomu som si rýchlo vybudoval silný vzťah k športu. Spočiatku som to skúšal na ľade a s hokejkou v ruke, no po mesiaci som korčule zavesil na klinec. Učaroval mi vtedy bicykel, na ktorom som sa vedel preháňať od svitu do mrku. Do cyklistiky som bol priam zbláznený. Nikto netušil, že mám v sebe futbalový talent, dokonca ani otec – spolu s mamkou gymnaziálny učiteľ na košickej Užhorodskej – ktorý vtedy súťažne hrával za Barcu. Futbal ma spočiatku ani príliš nebavil, no cestu k nemu som si postupom času predsa len našiel.

Loptu som začal vážnejšie naháňať od šiestich rokov, najprv za „otcovu“ Barcu, neskôr vo vtedajšom 1. FC Košice, kde som postupnými krôčikmi prechádzal z nižšej kategórie do vyššej. Od začiatku som bol zaraďovaný ku starším spoluhráčom, medzi ktorými som však podľa názoru trénerov tiež futbalovo vyčnieval. Usmerňovali ma tréneri Pach, Saxa, Surgent, Kavka, Servila, R. Lukáč a hlavne Albert Rusnák. Dal mi strašne veľa, za čo mu aj touto cestou veľmi pekne ďakujem. Pán Rusnák ma viedol od siedmeho ročníka a neskôr v košickom mužstve do 17 rokov, ktoré bolo mojou poslednou slovenskou inštanciou.

Do veľkej miery za to mohol môj premiérový štart za slovenskú reprezentáciu do 15 rokov na začiatku novembra 2006, kedy som jedným gólom a tromi prihrávkami žiaril proti maďarským (ne)rovesníkom. Neubehol ani týždeň a prejavil o mňa vážny interes Manchester City, ktorý bol odhodlaný kúpiť ma do svojej Akadémie bez jedinej skúšky na Ostrovoch! Rodičia sa však nikam neponáhľali a urobili veľmi dobre, pretože prostredníctvom licenčného manažéra FIFA Milana Lednického sa dozvedeli o veľkom záujme londýnskej Chelsey! Rozhodol som sa hneď a od prvého júlového dňa 2007 som súčasťou tohto veľkoklubu Romana Abramoviča.

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: