Martin Pospíšil

Narodil som sa 18. decembra 1981 v Bojniciach. S vrcholovým basketbalom som skončil kvôli zraneniu, ale stále ním žijem vďaka tímom, ktoré trénujem.

Extraligu mužov som hrával v Prievidzi, no s vrcholovým basketbalom som musel skončiť kvôli zdravotným problémom (koleno). Následne som začal študovať vysokú školu (FIFUK, odbor História- estetika) a popri škole som začal s trénerstvom v ŠBK Lúky BA. V tomto klube som sa postupom času stal šéftrénerom. Pracoval som s hráčkami rôznych kategórii (od prípravky až po ženy). V roku 2008 som bol asistentom na ME U16 v Bulharsku, v ďalšej sezóne som už ako hlavný tréner na ME U16 v Estónsku skončil s tímom na 3. mieste. Minulú sezónu som pracoval s tímom U18, s ktorým sme absolvovali domáce ME (9. miesto). Uplynulú sezónu som taktiež viedol extraligový tím Nitry (3. miesto). Momentálne spolupracujem ako asistent pri seniorskej reprezentácii a hlavný tréner U18.

U nás na Slovensku je sféra mentálneho tréningu mimoriadne podceňovaná a zanedbávaná. Ja osobne vidím obrovské možnosti v rozvoji hráča vo všetkých oblastiach športového výkonu, no v oblasti mentálneho tréningu sú možnosti najväčšie. Nemôžeme donekonečna prehliadať mentálny rozvoj hráča a preto som rád, že môžem byť súčasťou projektu, ktorý práve apeluje na danú oblasť výkonu. Všetci vieme, že „hlava“ rozhoduje zápasy a je jedno, na akej úrovni šport robíme. Dúfam, že sa mi podarí neustále napredovať v mentálnej odolnosti a k tomu vediem aj svoje hračky. Veľmi sa teším na poznatky projektu môjkouč.com, ktorých aplikácia a efektivita ma napĺňa veľkým optimizmom a motiváciou.

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: