Jaro Prekop

Narodil som sa 8. augusta 1979. Žijem futbalom, zahral som si v špičkových kluboch ako je TATRAN Prešov, GAZ Metan Media (Rumunsko) či aktuálne DUKLA Banská Bystrica.

Hovorí sa, že vrcholový športovec potrebuje k úspešnej kariére veľký talent. Som už pomaly na sklonku svojej kariéry, hoci verím, že ešte nejakú tú sezónu potiahnem. Zamýšľam sa nad pomerom talent a tréning. Čo je dôležitejšie a čo prevláda. Zo svojej skúsenosti hovorím, že dominantný je jednoznačne prístup a tréning. Bez toho sa len málo talentov posunie vyššie.

Počas svojej kariéry som prešiel viacerými špičkovými klubmi ako SIGMA Olomouc, TATRAN Prešov, GAZ Metan Media (Rumunsko), či teraz DUKLA Banská Bystrica. Vo všetkých som sa s mentálnym tréningom, či jeho rôznymi podobami stretol len okrajovo. Všade sa viac preferuje kondičný či technicko-taktický tréning. Ja vďačím mentálnemu tréningu za to, že som sa dostal z ťažkého zranenia kolena a dlhej 9-mesačnej pauze opäť do pôvodnej formy. Ten, kto to prežil, vie o čom rozprávam a počas tohto obdobia športovca napadajú nie veľmi pozitívne myšlienky a najhoršie na tom je, že nikto, žiadny lekár vám nedá 100 % záruku, že sa opäť vrátite do zápasového kolotoča. Ja mám našťastie toto obdobie za sebou a mentálne cvičenia, pozitívne myslenie a mravenčia rehabilitačná práca mi pomohli sa opäť tešiť z plnohodnotného futbalového života. Teraz je na mne, ako si budem vychutnávať svoju športovú kariéru. Teraz je na mne, ako si budem vychutnávať svoju športovú kariéru. Verím, že aj vďaka mentálnemu tréningu budem v pohode, uvoľnený a bude to skvelá prevencia mojej dlhej športovej kariéry.

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: