Perex

Trénerom mládeže prednášal mentálny tréner

V piatok 02.12.2016 o 15:00 hod. sa v priestoroch školy súkromného gymnázia a odbornej školy hutníckej v Podbrezovej – Lopeji uskutočnila prednáška na tému „Mentálna príprava mládežníckych hráčov“. Prítomní tréneri mládeže FO ŽP Šport Podbrezová si počas dvojhodinovej prednášky vypočuli z úst Ing. Miroslava Mackulína – mentálneho trénera, množstvo zaujímavých odporúčaní, podnetov, informácií ohľadom psychologickej a mentálnej prípravy mladých hráčov, ako neoddeliteľnej súčasti športovej prípravy. Osobitnou témou záverečného workshopu bola diskusia na tému koučingu a vedenia majstrovských zápasov.

Prednášajúci Ing. Miroslav Mackulín má dlhoročné skúsenosti z oblasti mentálnej prípravy nielen hráčov mládeže, ale aj špičkových vrcholových športovcov.

Ing. Miroslav Mackulín: „Čoraz častejšie pri osobných rozhovoroch so športovcami a trénermi sa stretávam s názorom, že mentálny koučing je dôležitou súčasťou komplexnej prípravy športovcov. Väčšina si uvedomuje, že v dnešnej rýchlej a uponáhľanej dobe, kde z každej strany je tlak na výkon, výsledky, efektivitu, už len práca s našim fyzickým telom nestačí. Je potrebné hľadať aj v iných oblastiach, ako sú naše postoje, myšlienky, emócie, či energia. Na rozdiel od fyzického tela, kde ten priestor na zlepšenie je už pomerne malý, oblasť mentálna, či energetická ponúka nepomerne väčší priestor na rast a rozvoj nášho potenciálu. Preto som veľmi rád, že mládežnícky tréneri Podbrezovej sa snažia odkrývať poznanie aj v tejto oblasti a vzdelávať sa. Som presvedčený, že športovci, mladí ľudia sú odrazom a obrazom nás trénerov, učiteľov, či rodičov a čím lepší, budeme my, tým lepšie výsledky, správanie a žitie môžeme očakávať od nich. Ďakujem za dôveru, že som mohol odprezentovať svoje myšlienky a skúsenosti z oblasti mentálneho tréningu a verím, že to bolo inšpiratívne pre obe strany. Prajem všetkým trénerom a hráčom, veľa zdravia, pohody a športových úspechov a vzornú reprezentáciu klubu a mesta“.

Pevne veríme, že prezentované informácie pomôžu trénerom mládeže zlepšovať ich prácu a veríme, že aj naďalej budeme spolupracovať v oblasti mentálneho tréningu s Ing. Miroslavom Mackulínom.

Foto, Zdroj : kosice/korzar/sme­.sk

gallery
Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: