ŽIVOTNÉ MÚDROSTI od mnícha, ktorý predal svoje Ferrari

Hoci čítam často a veľa, tak nie všetko hne ď dokážem aplikovať, vsunúť do jednotlivých oblastí svojho života a tak mnohé prečítané, odložím niekde do „skladu pamäte“ a keď príde ten správny čas, tak to, čo potrebujem oprášim a potom čerpám z geniálnych myšlienok svojho podvedomia.

Niektoré veci, naopak, rýchlo zarezonujú a som „nútený“ ich rýchlo spracovať a začať uplatňovať vo svojej dennej praxi, resp. keď ich aj robím, tak si to pripomeniem a utvrdím sa v tom, že to čo robím je správne a veľmi ma to poteší a zahreje pri srdiečku. A preto, aby to neostalo len pri mne a mojom prežívaní, sa to snažím posunúť aj Vám, ľuďom, ktorých mám rád a vážim pre Vašu jedinečnú Cestu, ktorou idete a ste vzorom pre ďalšie Dušičky 🙂

Podelím sa s vami o „múdrosti“, ktoré možno poznáte, ale raz za čas je vhodné si ich pripomenúť:

SILA PRAVDIVOSTI: Je veľmi dôležité, aby sme žili pravdivý, autentický život a boli úprimný hlavne k sebe. Dnešná doba je zvláštna v tom, že všetci žijú nie pre seba, ale hlavne kvôli svojmu okoliu. Preto je dôležité, aby sme sa nepozerali na iných, ale aby každý náš krok, náš cieľ, naše priority vychádzali z nášho vnútra, nášho pravého JA. Len vtedy budeme pravdivý, len vtedy môžeme byť poslami Svetla, len vtedy môžeme byť vzormi pre iných. Nie je to vôbec jednoduché, je potrebné, aby sme si ctili svoje vlastné hodnoty, žili svoj vlastný život, poznali svoje silné stránky, ktoré nás robia tým, čím sme. A ak v tom vytrváme, len tak môžme zažiť šťastie a ukázať smer a cestu ostatným.

PRIJAŤ SVOJ STRACH: Všetci sa so svojimi strachmi konfrontujeme každý deň a celý život. Našou najväčšou túžbou je žiť stále v zóne pohodlia, nedaj Bože, ten pomyselný prach, kde by sme šli do nejakého rizika, prekročiť. Neuvedomujeme si, že strach nás stále ovláda, oberá o energiu. Preto je dôležité pochopiť, že zakaždým keď chceme rásť, posunúť sa ďalej, potrebujeme vstúpiť na nepoznané územie, na „tenký ľad“ a precítiť túto chvíľu, bez výhovoriek. Potom budeme slobodnejší a šťastnejší a potvrdí sa to staré známe, že: “všetko zlé je na niečo dobré“. Čím viac strachu prekonáme, tým viac sily získame a sme schopní žiť svoj vysnívaný život.

ŽIŤ LÁSKAVO: Žijeme dobu, kde používanie slova Láska, je ako šafránu. Je jej málo, je vzácna a drahá. Mnohí ľudia si slovo Láska mylne zamieňajú za slovo Sex. Na škodu ich samých, na škodu nás všetkých. Tak, ako sa správame k niekomu, tak sa správame aj sami k sebe. Ak si niekoho nevážime, nevážime si ani seba. Ak neoceníme ľudí okolo seba, neoceníme ani seba. Preto, dajme si záväzok byť láskavejší a štedrejší k sebe a druhým. Potom uvidíme ten zázrak, ako všetko a všetci rozkvitnú…

DENNE UROBIŤ MALÝ POKROK: Hovorí sa, že z malých veci vznikajú tie veľké…V dnešnej dobe často a radi prehliadame drobné veci, malé radosti, ktoré nás robia šťastnými. Média nás upozorňujú len na mega projekty, mega kauzy a nás z toho mega boli hlava a sme mega deprimovaní. Zastavme sa ľudkovia a poďme robiť malé kroky za dosiahnutím svojich malých cieľov a túžob, ktoré určite prerastú vo veľké a úžasné veci. To isté platí pre našu prácu, šport, umenie. Naše každodenné zlepšenia nás privedie k mimoriadnym výsledkom a úspechom.

ŽIŤ ČO NAJLEPŠÍ ŽIVOT, ZNAMENÁ ČO NAJLEPŠIE VYKONÁVAŤ SVOJU PRÁCU: Je jedno akú prácu vykonávate, každá je potrebná. Dôležité je, aby ste ju vykonávali oddane, vášnivo, energicky a výnimočne. Len tak, z toho čo robíte budete mať dobrý pocit vy a vaše okolie. Len tak môžete inšpirovať a zmeniť ľudí okolo vás. Robte, na čo máte talent, na čo ste boli predurčení. Ak neviete čo to je, načúvajte svojmu srdcu, ono vám to s láskou napovie.

INŠPIRATÍVNY VÝBER: Svoj život nežijeme sami na pustom ostrove. Svoj život žijeme a sme ovplyvňovaní veľkým počtom ľudí, či vecí, ktoré sme počas svojho života stretli. Každý človek, každá situácia, každá vec nás ovplyvňujú, či si to uvedomujeme, alebo nie. Žiadne stretnutie nie je náhodné. Preto je dôležité si dávať pozor na to, koho si do svojho života púšťame, akých ľudí, aké situácie a aké myšlienky. Obklopujte sa milujúcimi, pozitívnymi a pre vás inšpiratívnymi ľuďmi, ktorí vás obohatia na vašej ceste a nabijú pozitívnou energiou.

V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA: Srdce je múdrejšie ako hlava. Dôveruj mu, nasleduj ho. Všímajme si malé veci, drobné detaily, z nich je tvorené veľké majstrovstvo tých najväčších diel. V detaile je zachytené všetko. Náš život, nech bude mozaikou takých malých vecí, detailov. Nech tam je láska, ochota pomáhať, dobré vzťahy a snaha žiť každý deň svoj zmysluplný sen…

S láskou Miro Mackulín inšpirovaný dielom Robina Sharmu

Páčil sa Vám článok? Prepošlite ho ďalej: